Рецепта за картофена фритата | Нашенско

[:bg]

Днес ще Ви покажем как да направите вкусна картофена фритата в няколко прости стъпки с участието на българското краве сирене на „Нашенско“.

Необходими продукти:

• 180 грама пушен бекон
• 500 грама пресни картофи
• 100 г. краве сирене „Нашенско“
• 50 г. краве масло
• 2 връзки пресен лук
• 8 яйца
• Черен пипер и сол

Как да си приготвите картофена фритата?

1. Пресните картофи ги уварете и изчакайте да изстинат. Нарежете ги на малки парчета.
2. Нарежете 2-те връзки лук на ситно.
3. Разбийте яйцата и добавете на вкус черен пипер и сол.
4. Нарежете бекона и го запържете в сух тиган, докато придобие златист цвят.
5. Към беконът в тигана се добавя лука, картофите и маслото.
6. След 2-3 минути добавете и яйцата към сместа.
7. Поръсете обилно със сирене „Нашенско“ и оставете сместа да се пържи за 1-2 минути.
8. Оставете сместа за около 15 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.

И резултатът е това:

Картофена фритата с краве сирене Нашенско

Очаквайте скоро нови рецепти в сайта ни, с които да зарадвате цялото семейство. Млечни продукти „Нашенско“ са създадени по традиционна българска технология с доказано качество и истински вкус.

[:]