3 вкусни изкушения с меко сирене

[:bg]

Има много рецепти, които се приготвят и стават по-вкусни с меко сирене. Този вид сирена узряват за много кратък период между 7 и 20 дни. Това, с което се характеризират, е хомогенна структура, а в зависимост от степента на узрялост, се определя кремообразния вид и аромат на сиренето. Повечето такива сирена са с френски произход като Бри, Камамбер и Нюшател.  По нашите земи сиренето се прави още от древността, с развитието на овцевъдството. То е полезно и до ден днешен е най-често търсен продукт. А нашите сирена „Нашенско” отговарят на всички изисквания на клиентите.  Ние сме специализирани в производството на млечни продукти и затова Ви предлагаме 3 вкусни рецепти, които може да приготвите с меко сирене.

1. Въздушни мъфини с меко сирене

Първото ни предложение е да опитате въздушните мъфини с меко сирене. Те са подходящи за десерт и са един добър избор да угостите своите приятели на всякакъв повод. 

Въздушни мъфини с меко сирене - рецепти

Необходими продукти:

• 180 грама меко сирене „Нашенско”

• 2 с.л. заквасена сметана с 15%

• 3 с.л захар

• 5 с.л. грис

• 2 жълтъка

• ½ ч.л. бакпулвер

• 1 ч.л. масло

• Ванилова захар

Начин на приготвяне:

Пригответе една голяма купа, в която да смесите сметаната с гриса. След като ги смесите  е добре да ги оставите за около 15 минути така. Вземете двата жълтъка, захарта и мекото сирене, а за да бъде още по-уникален вкусът, използвайте меко сирене „Нашенско”.

След като разтопите маслото го добавете заедно с бакпулвера, ваниловата захар по Ваш вкус и разбъркайте добре сместа, която сте получили. Това, което трябва да получите, е тесто с консистенция на гъста сметана. Следващата стъпка е да напълните с тесто формичките, като се съобразите с това, че ще се надуе тестото, затова не пълнете до горе. Загрейте фурната, след което сте готови да печете на 200 градуса. Време за приготвяне около 15 минути.  Насладете се на тези мънички изкушения, съчетани с хубаво меко сирене.

2. Кейк с меко сирене

Никой не би отказал парче кейк, затова ние предлагаме рецепта за кейк с меко сирене, с която може да зарадвате всеки Ваш гост.

 Кейк с меко сирене рецепта

Необходими продукти:

• 390 грама брашно

• ¼ ч.л сода бикарбонат

• 1 чаена лъжици бакпулвер

• ¼ ч.л. сол

• 340 грама масло

• 230 грама меко сирене „Нашенско”

• 550 грама захар

• 2 ч.л. ванилия

• 6 броя яйца

 

• Лимонова кора

Начин на приготвяне:

Вземете една купа и смесете брашното, солта и бакпулвера. След това с помощта на миксер, в друга купа, разбийте маслото и мекото сирене до получаване на крема. След това започнете да прибавяте захарта и в рамките на 5 минути разбийте. След като прецените, че е добре разбито, добавете ванилията и лимоновата кора. Прибавете яйцата, но едно по едно и разбивайте след всяко и прибавете на три пъти пресятото брашно, за да се поеме сместа. След като приключите, може да изсипете сместа във формичка на кейк с диаметър около 25 см. Печете на 170 градуса за около 60 минути или най-добре проверете с клечка в центъра на кейка. Накрая оставете кейка в тази форма да изстине за около 30 минути и може да обърнете, когато изстине. Хубав на вид и с прекрасен вкус, Вие сте готови с още едно наше предложение.

3. Чийзкейк с локум и меко сирене

Ето и още един прекрасен на вид и вкус десерт, който отново би изкушил всеки Ваш гост.

Чийзкейк с меко сирене и локум рецепта

Необходими продукти:

 

• 80 грама краве масло

• 2 с.л. мед

• 200 грама чаени бисквити

• 1 пакетче желатин

• 250 грама меко сирене „Нашенско”

• 2 с.л. захар

• 1 с.л. ром

• 250 грама заквасена сметана

• 2 с.л. прясно мляко

• 150 грама локум

Начин на приготвяне:

Първо предварително натрошете бисквитите и разтопете маслото, като го смесите с меда. Вземете една купа, сложете бисквитките и изсипете сместа върху тях. След като ги разбъркате може да изсипете в намазаната формичка за торта. Приберете в хладилника. Следващата стъпка от нашата рецепта е с помощта на миксер да разбиете мекото сирене със захарта, рома и сметаната, след което накиснете желатина в студена вода. Нарежете локума на малки кубчета, прибавете го и с помощта на блендера пасирайте за секунди. Вземете от хладилника бисквитената смес и изсипете втората равномерно. За финал поставете в хладилника и изчакайте чийзкейка да стегне. Когато прецените, че е готов може да го нарежете и да бъде готов за сервиране, като по Ваш избор може и да декорирате.

Всяко сирене има специфична технология на правене, аромат и особен вкус. Най-ценни в сиренето са аминокиселините като лизин, левцин, метионин и други. Както знаете, сиренето е богато на множество витамини, затова неговото набавяне е задължително. Разнообразете Вашия тефтер с рецепти, като добавите тези три изкушения с меко сирене и се насладите на неповторим вкус. А за да гарантираме този вкус, Ви съветваме да използвате нашите млечни продукти „Нашенско”.

[:]